Web Part Issues

Aug 23, 2011 at 2:10 AM

I’m having an issue getting the Membership Request and Password Recovery web parts to work. I’m able to add them to the publishing page without any issues. The issues that I’m having are:

1. Membership Request web part – after I enter all of the required information I get the following error after about 30 seconds,

Error
An unexpected error has occurred.
Troubleshoot issues with Microsoft SharePoint Foundation.
Correlation ID: a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
Correlation ID: a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
Go back to site

The strange thing is that the new member is added to the SharePoint people but he doesn’t show up in the FBA User Management list and the new member does not receive an email.

2. Password Recovery web part – after I enter an email address and submit I get the following error after about 30 seconds, “There was an error sending the email, please check with your administrator”.

Even though I am having these issues everything else seems to work just fine. I’m able to add new members using the FBA User Management. I can reset passwords with no problem and the member receives the email with no issue. The Change Password web part works perfect too.

Server/Site Configuration:
- SharePoint 2010 FBA Pack 1.1.0 I originally had 1.0.3 install. I uninstalled and then deployed 1.1.0.
- Forms Authentication and Windows Authentication is both used on the same site.
- SMTP email is configured in Central Admin and email works fine using alerts.
- I have Review Membership Request tuned off.
- Using a Publishing site with anonymous access turned on for the root site and turned off for a subsite. The Membership Request and Password Recovery web parts are on anonymous pages of the site. When the site was originally setup and the FBA Pack was deployed anonymous was turned off.

It seems that the problems I’m having may be related to permissions with the FBA Membership list in SharePoint but I’m not sure. Did I cause this issue when I installed the FBA Pack before I turned on anonymous?

I appreciate any help or direction that you can provide.

Coordinator
Aug 23, 2011 at 2:37 AM

If 'Review Membership Request' is turned off, it shouldn't be a problem with the FBA Membership List, as it's only used when that's turned on.

Did these work before you turned on anonymous access? Or have they always had problems?

To get a bit more information about what is causing the errors, could you please check the SharePoint log files and post any errors recorded in them when you perform the actions.  Search for the correlation ID to find the error with the Membership Request web part.

Aug 23, 2011 at 2:31 PM

Thanks for the response. I'm embarrassed to say that I don't remember if I tested it before I turned on anonymous. I installed the pack months ago and then I was pulled off the project and now I'm back on. With that being said, since my last post I turned anonymous off and tried to use the Membership Request again and I got the same results.

Here is what I found in the log file.

08/22/2011 20:40:32.78  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Logging Correlation Data       xmnv Medium   Name=Request (POST:http://edited:80/alumni/Pages/New-Account.aspx) a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:40:32.89  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Logging Correlation Data       xmnv Medium   Site=/ a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:40:32.89  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Monitoring                     b4ly High     Leaving Monitored Scope (PostResolveRequestCacheHandler). Execution Time=94.7332691724786 a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:40:32.90  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 Web Content Management         Publishing                     7fz3 Medium   Setting [Display] as the FormContext.FormMode for the current page a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:40:32.90  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 Web Content Management         Publishing                     7fz3 Medium   Setting [Display] as the FormContext.FormMode for the current page a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint 2010 FBA Pack       General                        0000 High     System.Net.WebException: The remote server returned an error: (503) Server Unavailable.     at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()     at System.Xml.XmlDownloadManager.GetNonFileStream(Uri uri, ICredentials credentials)     at System.Xml.XmlUrlResolver.GetEntity(Uri absoluteUri, String role, Type ofObjectToReturn)     at System.Xml.Xsl.Xslt.XsltLoader.CreateReader(Uri uri, XmlResolver xmlResolver)     at System.Xml.Xsl.Xslt.XsltLoader.Load(Compiler compiler, Object stylesheet, XmlResolver xmlResolver)     at System.Xml.Xsl.Xslt.Compiler.Compile(Object stylesheet, XmlResolver xmlResolver, QilExpression& qil)     at System.Xml.Xsl.XslCompiledTransform.CompileXsltToQil(Object stylesheet, XsltSettings settings, XmlResolver stylesheetResolver)     at System.Xml.Xsl.XslCompiledTransform.Load... a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00* w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint 2010 FBA Pack       General                        0000 High     ...Internal(Object stylesheet, XsltSettings settings, XmlResolver stylesheetResolver)     at System.Xml.Xsl.XslCompiledTransform.Load(String stylesheetUri)     at Visigo.Sharepoint.FormsBasedAuthentication.Email.SendEmail(SPWeb web, String emailTo, String xsltTemplateFile, IDictionary xslValues) a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint 2010 FBA Pack       General                        0000 High     SendEmail failed a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint 2010 FBA Pack       General                        0000 High     System.Exception: Error sending mail notification     at Visigo.Sharepoint.FormsBasedAuthentication.MembershipRequest.ApproveMembership(MembershipRequest request, SPWeb web) a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Runtime                        tkau Unexpected System.Exception: Error sending mail notification    at Visigo.Sharepoint.FormsBasedAuthentication.MembershipRequest.ApproveMembership(MembershipRequest request, SPWeb web)     at Visigo.Sharepoint.FormsBasedAuthentication.MembershipRequestControl.<>c__DisplayClass2.<OnCreatedUser>b__0()     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.<>c__DisplayClass4.<RunWithElevatedPrivileges>b__2()     at Microsoft.SharePoint.Utilities.SecurityContext.RunAsProcess(CodeToRunElevated secureCode)     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(WaitCallback secureCode, Object param)     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(CodeToRunElevated secureCode)     at Visigo.Sharepoint.FormsBasedAuthentication.MembershipRequestControl.OnCreatedUser(EventArgs e)     at System.Web.UI.... a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00* w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Runtime                        tkau Unexpected ...WebControls.CreateUserWizard.AttemptCreateUser()     at System.Web.UI.WebControls.CreateUserWizard.OnNextButtonClick(WizardNavigationEventArgs e)     at System.Web.UI.WebControls.Wizard.OnBubbleEvent(Object source, EventArgs e)     at System.Web.UI.Control.RaiseBubbleEvent(Object source, EventArgs args)     at System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument)     at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58
08/22/2011 20:41:48.00  w3wp.exe (0x0D30)                        0x1E58 SharePoint Foundation          Monitoring                     b4ly Medium   Leaving Monitored Scope (Request (POST:http://edited:80/alumni/Pages/New-Account.aspx)). Execution Time=75231.213184916 a2a7ec9e-fa3d-4797-b355-196eab2dbf58

 

Coordinator
Aug 23, 2011 at 3:32 PM

It looks like it's having trouble loading the email template files.  Can you check the locations set in the FBA Site Configuration and make sure they're all ok. Try accessing them with your browser.  Did you change any of the email templates?  Doing an Undeply/Deploy should overwrite the template files with the default ones, however if you've changed the locations of the template files in the FBA Site Configuration it won't reset that.  If you need to reset location of the templates to the default, check the screen shots in the documentation to get the default values.

Coordinator
Aug 23, 2011 at 3:36 PM

Another thing - if you happen to be using SSL - another user was having issues accessing the templates using SSL.  See here:

http://sharepoint2010fba.codeplex.com/discussions/260121

Aug 23, 2011 at 3:48 PM

I checked the email templates and they are all set to the defaults, I didn't change them.  I was also able to browse to the xslt files in IE.  When I reset a password or create a new member using FBA User Management the emails are received fine with the default templates.

I'm not using SSL.

Coordinator
Aug 24, 2011 at 1:00 AM

The FBA User Management page doesn't actually use the templates - so if there's a problem with the template's it won't be affected.

Can you access the templates as an anonymous user, or only logged in?

It looks like iis is returning a 503 error (server unavailable) when trying to retrieve the template.  This link seems to imply that you can get 503's if there's a problem with your fba configuration:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/sharepoint2010setup/thread/c4a0b211-132d-4be7-8f6b-6b1d257de341

I'm sure there's lots of other things that could cause the 503, but you might want to double check all of your web.config files.  I use this guide:

http://donalconlon.wordpress.com/2010/02/23/configuring-forms-base-authentication-for-sharepoint-2010-using-iis7/